han Zo Slovenska

Aké boli prvé slová pápeža po vystúpení z lietadla? Čaputová to prezradila všetkým

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová bola prvá, ktorá privítala pápeža Františka na slovenskej pôde. Neskôr priznala, čo jej Svätý Otec povedal ako prvé.

Ilustračný obrázok k článku Aké boli prvé slová pápeža po vystúpení z lietadla? Čaputová to prezradila všetkým
109
Galéria
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

V decembri ste ma pozvali na Slovensko a dnes plním tento sľub, to boli prvé slová pápeža Františka po príchode na Slovensko, ktoré adresoval prezidentke SR Zuzane Čaputovej. Uviedla to vo svojom vyhlásení na bratislavskom letisku.

Prezidentke bolo cťou a potešením, že mohla na Slovensku privítať Svätého Otca. „V dobe, v ktorej žijeme, je poznačená bolesťou, smútkom, rozdeľovaním spoločnosti, môže byť jeho príchod naozaj nápomocný k stmeleniu, zmiereniu a pokoju,“ povedala Čaputová.

Medzi štyrmi očami

Hlava štátu sa s pápežom po prílete stretla v salóniku na bratislavskom letisku, kde sa ho opýtala, ako sa má. On jej podľa Čaputovej slov odpovedal, že sa cíti, akoby omladol, a táto cesta mu vlieva energiu.

Pápež František bude na návšteve Slovenska do 15. septembra. Zavíta okrem Bratislavy do Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s predstaviteľmi verejného života, ako aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.


Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Ďalšie zaujímavosti, novinky a správy z regiónov klikajte na: Bratislava24, Trnava24, Nitra24, Trenčín24, Bystrica24, Košice24, Poprad24, Prešov24, Žiar24, Považská24, Rožňava24, Michalovce24, Žilina24.

Ďalšie aktuálne témy

Návšteva pápeža na Slovensku 12. - 15. 9. 2021
109
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM