ELA Zo zahraničia

ABSURDNÉ! Slovenská sanitka s ŤAŽKO chorým dieťaťom uviazla pri Brne, nemohla použiť majáky

Na prísne a priam nezmyselné predpisy mohol malý pacient doplatiť životom. Slovenská sanitka, ktorá sa vracala z Prahy do Bratislavy po diaľnici D1, uviazla v kolóne na diaľnici D1 pri Brne. A mohla iba zostať stáť a čakať na pomoc.

Ilustračný obrázok k článku ABSURDNÉ! Slovenská sanitka s ŤAŽKO chorým dieťaťom uviazla pri Brne, nemohla použiť majáky
Zdroj: Polícia Českej republiky

Pred Brnom sa v čase, keď úsekom potrebovala rýchlo prejsť slovenská sanitka, vytvorila dlhá kolóna áut. Sanitári by v podobnom prípade zapli výstražnú sirénu alebo majáky.

Keďže išlo o záchrannú zdravotnú službu Slovenskej republiky, neostávalo im nič iné, iba sa zaradiť do kolóny medzi obyčajné autá. O prípade informovala Policie ČR.

Problémom sú predpisy. A o to vyznievajú niekedy bizarnejšie, že stav dieťaťa sa začal komplikovať, nevyvíjal sa dobre. „Keďže zahraničné vozidlá nemajú na českom území právo prednostnej jazdy, pomohol im zo situácie až privolaný diaľničný policajt na služobnom motocykli. Ten s húkajúcou záchrankou v tesnom závese bezpečne prešiel celou, viac než desaťkilometrovou, zápchou,“ uviedol hovorca českej polície Petr Vala.

Po prechode Brnom už pokračovala sanitka plynule do Bratislavy. S dieťaťom prišli na tamojšie špecializované pracovisko včas a je v poriadku.

Prečítajte si aj:

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM