ELA Rôzne

Sú tu prvé TRIDSIATKY, bude to na TRÓPY: Potom príde poriadna ZMENA!

Nasledujúci týždeň je vysoká pravdepodobnosť toho, že nás čakajú tropické teploty.

Ilustračný obrázok k článku Sú tu prvé TRIDSIATKY, bude to na TRÓPY: Potom príde poriadna ZMENA!
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Letný začiatok týždňa

V pondelok nás čaká počasie veľmi podobné tomu, čo sme na našom území zažívali cez víkend. Na celom území sa pripravte na slnečné počasie s maximálnymi teplotami, ktoré sa vyšplhajú od +22 do +27 °C. Najteplejšie by malo byť opäť na západe krajiny, informuje iMeteo.sk.

utorok by malo byť predbežne na našom území najteplejšie. Do našej oblasti by mal od juhozápadu vrcholiť príliv veľmi teplého vzduchu od juhozápadu.

Príliv teplého vzduchu k nám bude vrcholiť pred blížiacim sa studeným frontom a priniesť môže teploty, ktoré na krajnom juhozápade budú atakovať hranicu tropického dňa, teda +30 °C.

Práve počas stredy by mal začať cez naše územie postupovať studený front, no zatiaľ je nejasné jeho načasovanie a teda ani to, či prinesie len zrážky a ochladenie alebo nám dokonca hrozia aj nebezpečnejšie sprievodné javy ako búrky.

Druhá polovica apríla

Aktuálne predpovede naznačujú, že v druhej polovici týždňa by sa malo počasie opäť stabilizovať a bude stále teplo s teplotami až do +24 °C i keď o čosi chladnejšie ako tento víkend.

„Nateraz sa zdá, že k výraznej zmene by na našom území mohlo dôjsť okolo polovice apríla, kedy sa črtá prechod studeného frontu, ktorý by mal byť výrazný a výrazné bude aj následné ochladenie,“ dodáva iMeteo.

Od polovice apríla to skôr vyzerá na veľmi premenlivé a upršané počasie. Očakávajte aj pomerne chladné dni.

Prečítajte si aj:

Zdroj: iMeteo.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM