Rastislav Búgel Zo zahraničia

Rozzúrený pes v Česku DOTRHAL seniorku! Museli jej AMPUTOVAŤ nohu a bojuje o ŽIVOT

Brutálny útok psa otriasol celým Českom. Ťažko zranená seniorka bojuje v nemocnici o život.

Ilustračný obrázok k článku Rozzúrený pes v Česku DOTRHAL seniorku! Museli jej AMPUTOVAŤ nohu a bojuje o ŽIVOT
Zdroj: Unsplash.com

Brutálny útok psa na Vysočine sa počas týždňa skončil vážnymi zraneniami. Ako informoval server tn.cz, keď policajti prišli na miesto nešťastia, rozzúrené zviera museli od seniorky doslova odtrhnúť.

Útok v útulku

Podľa záchranárov sú jej zranenia život ohrozujúce. Policajti zo Žďár nad Sázavou odobrali psa opitému mužovi ešte v pondelok. Zviera umiestnili do útulku, no tam v utorok zúrivo napadlo bezmocnú ženu.

„Oznámenie sme prijali o 11.35 hodine a policajná hliadka z obvodného oddelenia zo Žďár nad Sázavou bola na mieste udalosti do piatich minút. Policajti okamžite zasiahli a podarilo sa im psa od ženy odtrhnúť a tým zabrániť pokračujúcemu útoku zo strany psa,“ prezradila policajná hovorkyňa Dana Čírtková.

Keďže boli zranenia mimoriadne vážne, policajti okamžite poskytli žene prvú pomoc a na miesto vyrazila aj posádka záchranárov.

„Ženu s ťažkým zranením vo vážnom stave sme letecky transportovali na vyšetrenie do Brna. Išlo o život ohrozujúce poranenie dolnej polovice tela,“ uviedol hovorca záchranárov Peter Janáček.

Prišla o nohu

Internetom sa okamžite začali šíriť fámy, že pes už v minulosti niekoho napadol a rovnako, že polícia žene neposkytla prvú pomoc. To muži zákona vyvracajú.

„Okolnosti, za ktorých v útulku k napadnutiu zo strany psa došlo, sú predmetom policajného preverovania a v túto chvíľu nie je možné prezradiť žiadne bližšie informácie. Pes je stále umiestnený v útulku a rieši sa jeho ďalší osud,“ dodala hovorkyňa Čírtková s tým, že ďalšie informácie až do konca vyšetrovania nebudú prezrádzať.

Žďárský deník zverejnil slová vnučky napadnutej seniorky. Uviedla, že jej 62-ročnej babičke museli lekári amputovať nohu: „Stratila veľa krvi, dostala infekciu a teraz bojuje o život.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie lákavé články

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM