Magazín Cestovanie

Načo chodiť na Maledivy? Aj v Európe máme TYRKYSOVÉ more a biele pláže, FOTO

Exotiku máme skutočne za rohom a mnohí o tom ani netušia. Toto sú „dokonalé pláže“ s priezračnou tyrkysovou farbou.

Ilustračný obrázok k článku Načo chodiť na Maledivy? Aj v Európe máme TYRKYSOVÉ more a biele pláže, FOTO
12
Galéria

Ak si chcete vychutnať pláže s tyrkysovou vodou, nemusíte ihneď vyraziť na Maledivy alebo Bora Bora. Vedeli ste, že tie najkrajšie nájdete aj v Európe?

Istá londýnska cestovná kancelária uskutočnila v marci prieskum s cieľom nájsť „dokonalú pláž s úžasne modrou vodou, podľa vedeckej teórie farieb.“

„Na tento účel tím analyzoval farebné kódy RGB nefiltrovaných obrázkov máp Google, kde sme analyzovali 200 populárnych pláží po celom svete,“ informuje o tom denník USA Today. Výskum poukázal na to, že niektoré z najmodrejších vôd možno nájsť v Európe, najmä v okolí Grécka.

„Náš prieskum nielenže poukazuje na úžasné pobrežné destinácie, ktoré Európa ponúka, ale prieskum posilňuje pôvab menej známych klenotov,“ uviedol Ben Briggs, vedúci marketingu tamojšej cestovnej kancelárie.

10. Pláž Los Lances (Španielsko)

Je dlhá pláž s jemným svetlým pieskom a tyrkysovou vodou, ktorá postupne prechádza do tmavomodrej. Na svoje si prídu milovníci súkromia a prechádzok. Pláž situovaná pozdĺž Atlantického oceánu sa tiahne sedem kilometrov. Tamojšia pláž Los je vhodná najmä na surfovanie a kiting.

9. Ombros Gialos (Grécko)

Predstavte si zátoku s tyrkysovou vodou. Taká je pláž Ombros Gialos na gréckom ostrove Samos. Je výzvou pre dobrodruhov, nakoľko dostať sa k nej, to nie je také jednoduché. Cesta k nej kľukatá, no dostať k nej sa môžete aj loďou.

Ktoré ďalšie pláže sú najväčším lákadlom? Prečítate na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM