ELA Správy Rôzne

FOTO: Bratislavčanov uchvátilo bývanie v ZELENOM. Takéto byty idú na DRAČKU!

Aj vy ste si všimli netradičný rezidenčný projekt v bratislavskom Novom Meste, ktorý vyniká unikátnou zelenou fasádou a strechou?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Bratislavčanov uchvátilo bývanie v ZELENOM. Takéto byty idú na DRAČKU!
8
Galéria
Zdroj: Green Corner

Bývanie so zeleným charakterom

Autori projektu, architekti Ing. arch. Martin Bumbál a Ing. arch. Damian Vizár, dali projektu nezameniteľný vzhľad inšpirovaný biofilným dizajnom.

„Zelená fasáda, zelená strecha a zeleň vo vlastnom vnútrobloku sa stali dominantným výrazovým, ale aj funkčným prostriedkom, ktorý určuje konečný dizajn budovy,“ vysvetľujú skúsení architekti.

Originálne architektonické riešenie je nielen vizuálne atraktívne, ale má aj svoju praktickú funkciu. V lete zabezpečí bývaniu prirodzené chladenie a počas celého roka výrazne zredukuje prašnosť.

Budova je naprojektovaná tak, aby spĺňala kritériá energetickej triedy A0, čo umocňuje jej zelený charakter. Developer projektu, investično-developerská skupina Woodrock Impact Investing, tým potvrdzuje svoju orientáciu na projekty, ktoré sa vyznačujú zodpovednosťou k životnému prostrediu a environmentálnou udržateľnosťou.

Vysoký štandard pre mestských ľudí

Predaj bytov v Green Corner bol spustený 1. apríla 2024. V ponuke figurujú nové 1,5-izbové, 2-izbové, 3-izbové a 4-izbové byty, ktoré sú určené najmä ľuďom, ktorí chcú mať všetky vymoženosti mestského života vždy nablízku.

Dopyt po bývaní v Green Corner už prejavilo viac ako 700 záujemcov, z čoho má radosť aj zástupca developera: „Len nedávno, ešte pred spustením predaja, sme na webe začali s registráciou potenciálnych záujemcov. Očakávali sme, že bývanie v našom projekte vzbudí pozornosť, ich počet však prekonal všetky naše očakávania,“ uviedol Miroslav Danko, projektový manažér Woodrock Impact Investing.

Mimoriadny záujem si vysvetľuje kombináciou viacerých benefitov. Okrem architektúry a zeleného vnútrobloku ide najmä o atraktívnu polohu v lokalite Februárka pri známom Zváračaku.

Green Corner je výborne prepojený s celým mestom – či už MHD, autom, alebo cyklotrasami.

Cesta električkou do centra zaberie len 4 minúty, parky na Račianskom mýte či na Ľudovom námestí sú v pešej dostupnosti a na Kolibu či Kuchajdu sa dá pohodlne dostať na bicykli.

Ďalšou veľkou výhodou je parkovanie v podzemnej garáži. Každé parkovacie miesto bude mať navyše možnosť dobíjania pre elektromobily a bude spĺňať najnovšie predpisy požiarnej ochrany.

Green Corner spúšťa predaj nových bytov
8
Galéria
Zdroj: Green Corner
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM